کابرد لوله مانیسمان بدون درزی

۳۴

کابرد لوله مانیسمان بدون درزی چیست؟

لوله مانیسمان بدون درزی  اولین بار توسط برادران مانیسمان در سال ۱۸۸۶ تولید شدند، این مقاطع فولادی به نام لوله مانیسمان معروف شده‌اند.

لوله مانیسمان به عنوان پرکاربردترین مقطع فولادی، عضو جدانشدنی صنعت تاسیسات محسوب می‌شود. بسیاری از تولیدکنندگان داخلی مثل لوله و نورد اهواز، کاوه ایرانیان، ساوه و فولاد صنعت به تولید این نوع لوله مشغول هستند. لوله را می‌توان از اولین ساخته‌های بشر پس از روی آوردن به زندگی کشاورزی دانست.

گرچه انسان در ابتدا به منظور هدایت آب از این استوانه‌های توخالی استفاده کرد، اما امروزه با صنعتی شدن جوامع لوله‌ها کاربرد گسترده‌تری پیدا کردند.

کاربردهای لوله مانیسمان

در میان تمام صنایعی که از لوله مانیسان استفاده می‌کنند، صنعت نفت و گاز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. جریان یافتن سیالات مختلف مثل نفت، گاز و هوای فشرده در سیستم لوله کشی یا پایپینگ مورد استفاده در این صنعت، حساسیت بسیار بالایی دارد. دمای بالا، نیروهای فشاری و عوامل خورنده همواره می‌تواند برای صنعت نفت و گاز خطر آفرین باشد.

به همین خاطر بدون درز بودن لوله مانیسمان، آن را به بهترین گزینه برای استفاده در شبکه لوله کشی تبدیل کرده است. تولید لوله مانیسمان برای این حوزه طبق استانداردهای مختلفی انجام می‌شود.

لوله مانیسمان در استانداردهای مختلفی تولید مثل API می‌شود.

کابرد لوله مانیسمان بدون درزی

ماده اولیه تولید لوله مانیسمان ،شمش فولادی است برای تولید لوله مانیسمان مراحل مختلفی را طی می شود. این مراحل به ترتیب زیر انجام می‌شوند:

  • برشکاری شمش فولادی : از آن جا که شمش‌های فولادی عموما ابعاد بزرگی دارند، بایستی متناسب با عرض کوره‌های پیشگرم برش داده شوند.
  • پیش‌گرم کردن فولادی : شکل دهی مقاطع فلزی در حالت سرد امکان پذیر نیست. با حرارت دادن انعطاف پذیری شمش فولادی افزایش پیدا می‌کند.
  • سوراخ کاری شمش: پس از خروج شمش گداخته از کوره، یک میله نوک تیز داخل آن را سوراخ می‌کند.
  • الانگاتور شمش : هم زمان با عملیات سوراخ کاری، برای مسطح و همگن سازی لوله از دستگاه الانگاتور عبور داده می‌شود.
  • پرتاب سنبه شمش: در مرحله بعدی یک سنبه، که معمولا طول 12 متری دارد، به داخل لوله پرتاب می‌شود. این کار به ایجاد یک سوراخ یکنواخت در سرتاسر لوله کمک می‌کند.
  • تاب گیری: طی عمیات تاب گیری تمام موج و تابی که طی فرایند تولید بر روی لوله ایجاد شده‌است، از بین می‌رود.
  • جداسازی سنبه: پس از اتمام تاب گیری، سنبه را از داخل لوله خارج می‌کنند.
  • کروی سازی: معمولا ابتدا و انتهای لوله تیز و برنده است. با کروی ساختن، این عیب برطرف می‌شود.
  • کشش لوله: برای رسیدن به ابعاد استاندارد تولیدی، ضخامت لوله طی فرایند کشش کاهش می‌یابد.
  • خنک سازی: لوله در این مرحله دمای بسیاری بالایی دارد. با عبوردادن آن از تونل پاشش آب، دما را کاهش می‌دهند. تولید لوله مانیسمان در این مرحله پایان می‌یابد.
  • برشکاری: براساس استاندارد تولید، لوله‌ها برش داده می‌شوند. لوله‌های مانیسمان تولیدی در داخل ایران عموما به طول‌های 6 و 12 متر در بازار موجود می‌باشند.
  • کونیک سازی: طی فرایند کونیک، ابتدا و انتهای لوله‌ها صاف می‌شود. همان طور که می‌دانید در لوله کشی صنعتی به لوله‌های با طول بیشتر نیاز است. کونیک کردن با هدف تسهیل جوشکاری لوله‌های مانیسمان صورت می‌گیرد.
  • پولیش: خوردگی همیشه تهدیدی برای لوله مانیسمان به حساب می آید. به کمک روغن‌هایی مخصوص سطح لوله‌ها پولیش زده می‌شود. اگر قصد صادرات لوله مانیسمان وجود نداشته باشد، شاید تولید کنندگان پولیش زدن را نادیده بگیرند.
  • بسته بندی: در پایان خط تولید، لوله‌ مانیسمان به کمک تسمه به صورت شش ضلعی بسته‌بندی یا به اصطلاح بندیل می‌شود. برای حفظ اطمینان ازسلامت لوله برخی تولیدکنندگان ابتدا و انتهای لوله را با درپوش پلاستیکی مهرو موم می‌کنند.

 

جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ☎۰۲۱۴۹۹۸۶۰۰۰ داخلی ۱۰۰ تماس بگیرید.

انواع لوله مانیسمان را در سایزها و رده های مختلف با بهترین کیفیت عرضه می کند.

کارشناسان آهن شهر با صبر و حوصله در مسیر مشاوره و خرید انواع لوله بدون درز و یا لوله درزدار در کنار شما خواهند بود.

5/5 - (3 امتیاز)

نظرات بسته شده است.